marți, 30 decembrie 2014

Retrospectiva 2014.

2014 - pleci și tu, îți vine sfârșitul și din fericire nu ne lași tu în urmă, te lăsăm noi pe tine.
Ai fost un an rău, nu am cum să te cataloghez altfel, dar poate că așa a vrut Dumnezeu să fii pentru mine sau pentru ei sau pentru noi toți. Am început cu stângul total, fără să zâmbesc la întâmpinarea ta, ba chiar nu am avut motive să zâmbesc, dar pe parcurs mi-am revenit, am luptat și am căutat să mă dezvolt cât de mult posibil. 
Poate că nu am avut timp de blog, dar am scris în cartea vieții mele, pe care la un moment dat am să o fac best seller și sper ca la un moment dat să nu mai fie nevoie să spun cine sunt, ci să mă recunoașteți voi toți, cititorii mei.

Pana in 25.07.2014 am cheltuit 12.482,00 lei pentru tot, bani pe care i-am muncit, fiecare leu. I-am cheltuit pentru mâncare, pentru cămin, pentru Leu,pentru haine, pentru flori și orice a mai fost nevoie. Am investit 10.700,00 lei pentru bancă, urmând ca apoi să investesc 11.125,00 lei și să reușesc să mă apropii de primul miliard vechi al vieții mele, prin luptă, lacrimi, 12 ore pe zi de muncă și 4 ore de somn zilnic. 
Dar tu 2014, te-ai schimbat spre final, m-ai lăsat să fac 21 de ani ca apoi să mă iei la trânte, nenorocitule ! Și nu îmi pare rău că ai făcut-o, nu îmi pare rău că mi-am rupt piciorul, că mi-am rupt mâna, că mi-ai distrus imunitatea și că unele teste au ieșit pozitive și chiar nu voiam asta. Nu îmi pare rău că am plâns, că am căzut ca un bolovan în adâncul apei, îmi pare rău că ai luat pe cine nu trebuia și ai fost nedrept aici și pentru asta ești mort pentru mine. Ai luat pe cineva care trebuia să fie acum cu noi, trebuia să fie aici și sincer, nu știu dacă așa a fost să fie, dacă așa trebuia să fie sau dacă Dumnezeu a vrut așa, dar aici ai lovit mult prea rău și pentru asta, nu ești deloc un an bun.
Totuși, știu cel mai bine că ea nu vrea să o dezamăgesc și asta pentru că am obișnuit să vorbim, chiar dacă într-un timp mult prea scurt. Și da, am luptat în continuare, chiar dacă mi-ai luat sabia, așii din mânecă și 90% din ce însemnam eu. Mi-ai luat iubita, mi-ai luat prietenii, mi-ai luat familia și ai tocat-o, ai tocat și alte familii și nimic nu te-a oprit, nu te-ai săturat nicicum. 
Dar știi ce apreciez la tine? Că totuși pe ei i-ai lăsat în pace și ai continuat să dai în mine și știi de ce mă? Pentru că m-ai văzut cel mai dur adversar al tău. Eu am fost mai puternic, eu am fost mai dur și eu am rezistat cel mai mult și pentru asta le mulțumesc celor rămași, că doar ei știu cum am ajuns să scriu articolul acesta.
Ai dat cu buzduganul mă nenorocitule și nu te-ai oprit, chiar trebuia să mă vezi târându-mă pe podea? Chiar trebuia să nu mă lași să dorm? Chiar trebuie să sucești cuțitul în rană mereu? Și te mai urăsc pentru că mi-ai luat amărâtul ăla de zâmbet pe care toată lumea îl iubea.
Atât cu asta. Acum, ”drag” 2014, hai să îți spun de ce sunt eu mai bun ca tine. Tu mi-ai luat, dar am învățat să mă mulțumesc cu ce a rămas. Mi-ai stricat piciorul, dar a rămas celălalt, mi-ai stricat mâna, dar a rămas cealaltă, mi-ai luat 3 litri de sânge, dar a mai rămas unul, m-ai băgat în comă mă nenorocitule, dar din 80 de bătăi normale ale inimii mele, mi-au rămas 5 ! Și au fost suficiente ca să te distrug și să mai lupt. Și mi-ai luat fericirea, dar a rămas ura care mi-a dat putere să lupt și credința în Dumnezeu, care dacă înainte era mare, acum e imensă. Bun. Mi-ai luat claritatea și puritatea vederii, nu m-ai mai lăsat să văd lucrurile așa cum sunt, m-ai lăsat să le văd rele. Mi-ai luat ”prietenii” și mi-ai dat înapoi monumente de prietenie și de încredere. Statui. Oameni pe care nu îi puteam înțelege înainte, oameni mai buni ca mine, oameni mai potenți, mai capabili, oameni pe care nu îi meritam. 2 prieteni mi-au făcut un panou ”dream chart” care e o călăuză pentru mine, unul dintre ei m-a sprijinit enorm și a zis”îmi place să vin la tine, că plec acasă mai motivat decât am venit”, iar celălalt a stat lângă mine în spital chiar dacă nu am mai putut să îi ofer ce își dorea. Bro, el a fost singura persoană care a știut să spuna: ”luptă, nu te lăsa” și chiar dacă nu a știut ce să mă întrebe, m-a sprijinit mereu, știind că lupta mea e prea grea. Fra, aici nu am mai înțeles nimic. Un om pe care 2 ani nu îl saluți și apoi vine la tine când e cel mai rău și nu doarme nici o noapte pentru că te veghează când ești distrus e un om care nu e normal, e altceva, e un monument cum îmi place să îi spun, o entitate, care deși spune că nu înțelege cum mai am putere să lupt și nu știe ce ar fi făcut în locul meu, eu știu că s-ar fi descurcat la fel de bine sau și mai bine. Și mai sunt câteva persoane dragi mie care au fost și sunt lângă mine care nu au porecle și care sunt sigur că știu că îi apreciez enorm, pentru că le-am arătat asta. Mai mult, e mama care m-a certat 4 luni într-una, o femeie extremă, care m-a înnebunit, care a plâns odată cu mine și cu care am fost rău, dar care mă iubește și pe care o iubesc. Și vine și finalul persoanelor dragi mie și aici e tata, Daddy, singura persoană care a fost alături de mine 100 % și care a știut să își țină familia unită, ca nimeni altul. 
Vezi tu, 2014? Nu suntem așa bogați și fițoși cum s-a spus la știri și chiar dacă am strâns ceva bani, i-am strâns prin muncă, nu i-am furat de prin partide, că nu avem de-a face cu așa ceva. Despre mine ce pot să spun este că nu ai durat un an, ai durat 20 de ani în 4 amărâte de luni, mi-ai mâncat tot ce am avut mai bun. Mi-ai luat și mie ce puteai da altcuiva, acei mulți ani, nu ai fost cinstit, trebuia să îi iei de la mine și să-i dai cuiva. Mi-ai luat un Leu muncit 6 ani, de la 14 la 20 de ani, l-ai făcut praf. Nu zic de celelalte că nu sunt așa importante. 
Bun. Știu că nu ai terminat cu mine și că și în 2015 mai apari și mai strici lucrurile, dar pe data de 31 Decembrie 2014, eu ies învingător pentru că am descoperit oameni, trăsături, puteri la care nu mă așteptam. Am descoperit că nu trebuie să fii prea apropiat de cineva ca să îți fie dor de el. Am descoperit că pot fi de n ori mai bun decât ce eram înainte. Și dacă asta nu e de ajuns, am descoperit că:

”Un om bun este cu atât mai bun cu cât reușește să își vadă propria situația din exterior!”

Donald Trump.