luni, 29 martie 2010

Narcis

Este doar camera in care stai, cea pe care o umpli de vesti, dorinte, amagiri, regrete, succese si impliniri. Este un alter ego al tau, cel pe care e de ajuns sa il cunoasca o persoana ca sa te poata descrie apoi, pe tine.

Este plin aici, in camera asta, plin de tine, cel care ai facut-o atat de spectaculoasa, cel care ai facut-o originala, doar pentru ca e a ta. Daca ar exista o intersectie intre bun si rau, intre mare si pamant, intre luna si soare cu siguranta se vor gasi in acest loc, pustiu la exterior, dar intesat pana la ultima actiune a ta, in esenta. Ai reusit sa aduci aici iubirea ta, ai reusit sa aduci muzica ta si desi suna ciudat, te-ai adus aici pe tine, tu, intregul tu.

Ai vrut sa schimbi lumea in ceva mai bun, mai puternic. De ce esti atat de nesabuit in ganduri? De ce esti nebun? Nu ai reusit integral, dar ai luptat si lupti in continuare, bravo, poate e cineva mandru de tine, continua, lupta, stii ca nu te poate opri nimic. De ce ai vrut tu sa fii special? Stiu ca nu poti sa raspunzi acestei intrebari, dar ma bucur ca faci ceva in sensul asta, bravo, nimeni nu vrea monotonie, nonconformistule. Esti ahtiat dupa anormal, dupa iubiri fara limite, vrei pasiune, esti romantic, esti nebun in felul tau, esti ascuns si totusi arati totul, esti diferit si nu esti inteles; ce daca? Oricum te descurci fara probleme, vei reusi sa gasesti pe cineva sa te inteleaga, bravo nonconformistule.


Ai vrut sa fii tu cel care schimba vinilul, ai vrut sa schimbi tu stilul, ai vrut sa te impui in felul tau, ai vrut sa fii original. De ce ai vrut sa ii faci sa fie speciali? Sunt singur ca ai facut asta doar pentru ca ai tinut si tii la relatiile tale de prietenie. De ce ai vrut sa ii satisfaci orice dorinta? Vrei tu sa iesi din banalul zilelor noastre si ai atat de multa ambitie incat crezi ca vei reusi, sfat: "Mergi pana la capat!". De ce ai vrut sa vezi stralucirea in ochii ei? Pentru ca vroiai sa fii mandru de tine, sa fii mandru ca ai facut-o sa inteleaga ca o iubesti. De ce i-ai vrut trupul lipit de al tau? I-ai fost dedicat inca de la inceput, in ciuda tuturor nebuniilor, in ciuda fiecarei reguli pe care i-ai dinamitat-o, in ciuda fiecarei probleme intampinate. Ti-a pasat, bravo, tii la ea, esti nebun dupa ea, dupa cea careia i-ai dinamitat toate regulile, dupa cea pe care ai asteptat-o ore intregi sa se intoarca, dupa cea care ti-a spus ca are nevoie de tine, alaturi de ea.


Omule, leu napraznic, ti-ai dat seama in sfarsit, e de ajuns sa te impui ca sa reusesti, ca sa stii ca mai ai putere, ca sa stii ca poti continua. Ai o viata intreaga inainte, ai o viata nebuna inainte in care ai toate sansele sa dai dovada de originalitate si idei. Ai toate sansele sa ii auzi spunandu-ti: "Multumesc, prietene!", "Ce noroc am avut cu tine!", "Buna idee, omule!!!", e de ajuns sa apreciezi ca sa fii si tu apreciat.


Image and video hosting by TinyPic

"Am urcat toate treptele onorurilor umane, dar toate sunt neant." - Septimiu Sever

8 comentarii:

  1. ce tare, am impresia ca ne cam completam in idei, imi place :*

    RăspundețiȘtergere
  2. E narcisim, dar totusi e exprimat intr-o forma placuta! Ps ( repet ) imi place cum scrii!

    RăspundețiȘtergere
  3. hei app de narcisism...mi se spune "narcisa" din cauza asta:))...
    Privind schimbarea atitudinii umane...creca ca de aia il numim om pe acel ceva care oscileaza intre polul negtiv si cel pozitiv. Cred ca asta e tocmai principiul lui de baza: sa se poarte asa.

    ps: multumesc de apreciere !

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci da....eu sunt Narcis :D:D Bine-ai venit ! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. pffff.....atunci cand am vazut prima data titlul articolului am vrut sa iti dau un comment de genu : " heei, am auzit cuvantul asta de o groaza de ori in ultima vreme, doar pentru ca o prietena de-a mea se pretinde narcisa, si nu numai ea se pretinde ci si ceilalti doar pentru ca se apreciaza pe sine mai mult decat orice altceva, ceea ce este super" si acum vad ca exact persoana de care vorbeam se afla deasupra mea :))
    in fond, articolul este foarte interesant

    RăspundețiȘtergere
  6. :)):)) si uite cum gazduieste acest blog prietenii :D:D

    RăspundețiȘtergere
  7. uhm, multumesc puiutza ;x (anisia) :))

    RăspundețiȘtergere