joi, 18 februarie 2010

Copiii din ziua de azi

Astazi am fost de serviciu pe scoala si din anumite motive am facut singur, ca toti ceilalti de altfel. De la ora 7 pana la 12 trebuia sa stau intr-o banca si sa notez persoanele care intra si unde se duc, simplu de altfel... M-am pregatit pentru aceasta activitate, mi-am luat o carte sa citesc, mp4-ul, urma sa imi copiez si lectiile, deci chiar aveam cum sa imi irosesc timpul. Si incepe dezastrul...
Am sunat prima oara pentru cursul de la 7 pana la 7 fara 10. Totul era in regula, chiar foarte liniste, ma si miram. M-am apucat sa citesc, am mai vorbit la telefon, s-a terminat primul curs. La 8 a inceput show-ul, ca altfel nu il pot numi. Invadeaza liceul "gradinita numaru` 5", monstruleti imbracati in toate culorile, disperati care misunau pe coridor mai rau ca furnicile pe musuroi. Copii cu varste intre 7 si 8 ani care pur si simplu m-au facut sa cred ca sufera de Adhd ( Doamne iarta-ma! ). Intr-un final am sunat pentru inceputul orei si au intrat, liniste, in sfarsit.
A urmat a doua pauza, profesoara de servici, o doamne tanara de care sincer mi-a fost mila. Cei aproximativ 60 de monstruleti o atacau din toate partile si ea repeta acelasi text de fiecare data: "Nu mai alergati pe coridor!!!", fara vreun efect de altfel. Atata energie e de ajuns pentru a alimenta 3 orase din Romania. Sigur v-ati uitat pe cer cand treceau MIG-uri foarte repede si le urmati usor miscandu-va capul odata cu privirea. La fel am facut si eu astazi, "micile mig-uri" strabateau coridorul incontinuu, fara sa oboseasca vreodata.
Au intrat din nou in clasa, la ora 9. Si dupa 10 minute aud in clasa care era chiar vis-a-vis de banca mea: "Copila, tu esti surda? Iti mai repet de multe ori? Ma, da tu chiar esti surda..." . Tipete ale unui dascal nervos, sincer, chiar nu ma mir. Monstruletii au scapat iar, au iesit din clasa si evident au inceput sa fuga. De data aceasta, m-am amuzat foarte tare pe gesturile profesoarei de servici: "Terminati ma odata!", "Pe coridor nu se alearga!", degeaba.
Am observat deasemenea ca acesti copii au un vocabular foarte vast, desi nu pot vorbi clar, folosesc expresii de genul: "Piostuie", "handicapatuie", "ci oameni piosti,pfuu" si altele, dar vreau sa pastrez decenta pe blog.
Mi-am pus intrebarea daca si noi, cand eram de varsta lor, eram tot asa...inclin sa cred ca nu. Parca eram putin mai cizelati, nu mult, dar totusi. Mi-am terminat tura si am plecat in clasa si da, am scapat de monstruleti!