miercuri, 14 iulie 2010

Stinge luminile.

Schimbam prefixul, schimbam sufixul.
Am sa fiu narcisist, am sa fiu poate nesimtit, am sa fiu altfel de cum am aparut in ochii tai pentru prima oara. Astazi fac referire la mine, imi era atat de dor. EU, Robb, tipul cu sonorizarile, il stiti voi, nu?
Sunt singur, strada asta pare mai lunga ca niciodata, desi o calc in picioare de minim trei ori pe zi. Urme de soare au mai ramas, inutile, stinge luminile. Intr-adevar, " stinge luminile sa mergem la risc". Nimic mai adevarat, nimic mai corect, am stins deja luminile. Intunericul devine atat de prietenos, singuratatea a devenit o obsesie, ma pot gandi la tine, sau la tine si chiar la tine, dar nu, astazi nu, astazi sunt diferit. Am pornit ziua aceasta cu stangul, dar nu, nu ma poate opri doar atat.
De ce pare acest articol unul trist, de ce e sec? Nu, nu e adevarat, e un articol bun si dupa aceasta fraza va deveni mai bun, pentru ca asa vreau eu.
Tragem cortina si incheiem fiecare scena. Filmul s-a oprit, nu e terminat, actorul a obosit, s-a odihnit deja dupa esecul confirmat de directorul vietii. Actorul se ridica in picioare, creste in lumina reflectoarelor ce tocmai au fost aprinse, stroboscoapele puternice nu ii ingreuneaza vederea, incruntarea sprancenelor si a fruntii fac imposibila patrunderea luminii in exces. A aruncat paharul plin cu CocaCola din mana si a lasat fiecare esec al scenelor anterioare in urma. A reluat scenariul, il stia perfect, replicile la fel, actiune !.
Scena 1, dubla 1. Viata isi capata conturul, artistul o innobileaza de la baza pana la culmile ce le mai inalte, isi arunca fiecare experienta in viata, fiecare replica e un inceput pentru fiecare capitol nou. Judecata nu mai exista, tensiunea protagonistului este mare, arta lui capata sens, fiecare miscare ajunge la locul ei, camerele il asalteaza din toate partile si reuseste performanta.

Fiecare scena devine un adevarat fir narativ al vietii protagonistului, fiecare durere ii este acum doar o dubla taiata, sirurile continuand acum fara vreo dubla in plus, filmul deruland perfect. 

Luminile s-au stins, sala e plina, filmul ruleaza, fara vreo urma de a se opri, vreodata !

3 comentarii:

  1. Stinge luminile sa mergem la risc..
    Admirand peisaju' fals,nocturn si trist
    Ce vis! .

    De aici continua tuuuu :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow. Dj Robb narcisit. Poate chiar nesimtit..hm.. asta nu .
    Articolul nu e trist si nici sec.

    " stinge luminile sa mergem la risc"

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce face Spike din oameni.

    Hai opreste pe interzis ! :X.

    RăspundețiȘtergere