sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Somn adanc.

Te-ai gandit cum e sa devii esenta starii de spirit a unei persoane? Sunt sigur ca nu, oricum nu ai acorda destula atentie.
Aseaza-te pe perna ta, nu inchide ochii pana imaginea lui nu iti este clar intiparita in minte. Da, imaginea lui, nu a mea. Imagineaza-ti-l frumos, imagineaza-ti-l tandru cu tine, imagineaza-ti-l cand iti canta, imagineaza-ti-l cum iti sopteste cuvinte frumoase, in timp ce trupul iti vibreaza sub atingerea palmei sale.
Nu imi poate egala cuvintele, nimeni nu o va face. In patul tau pufos, iti vei aseza trupul, parca lipsit de viata, insa superb. Chipul tau angelic va cadea prada lacrimilor si machiajul va curge, negru in jurul ochilor tai, intuneric in ei. Oboseala o simti parca pana in maduva oaselor, dar vrei sa mai rezisti, vrei sa mai continui putin tortura. Il astepti pe el sa apara, sau pe el, el e la o camera sau cateva case distanta, insa el e la sute de kilometrii departare, rahat, asta oricum nu conteaza. 
Parfumul sau a ramas ascuns in haina ta, in parul tau, s-a invechit, dar un dram din el mai e acolo, il simti si tu. Atingerea lui a ramas ca o urma adanca pe trupul tau, iar buzele lui si-au lasat roseata pe gatul tau, atat de fin, atat de catifelat...Plangi in nestire, el face acelasi lucru, desi nu vei afla asta niciodata direct de la el. Si-a incalcat orice regula, a rupt orice bariera, poate mai mult, dar s-a gandit: "Oare merita toate astea? E adevarat?". 
Afara ploua, in departare vezi tunetele, e la fel si la el, desi e atat de departe. Cuvintele ti-au ajuns, iti prinzi parul in pumni si ai vrea sa il smulgi, tipi, esti singura, nimeni, nimic, nu exista obiect sa te poata opri. Ai vrea sa distrugi, ai vrea sa pleci la el, ai vrea sa ramai cu celalalt, nu stii nici tu ce sa alegi, esti pierduta si deja declinul e dureros. El e departe, a cazut in capcana frumusetii tale, nu, gresea, a cazut in capcana inimii tale, si ploua peste inima ta, ploua cu cuvintele lui frumoase, pe care spui ca le apreciezi, ploua cu articole lipsite de gandire, incepute si sfarsite in centrul inimii, acolo unde el te-a pastrat. 
Apogeu in gandire, vulcan in inima lui, dor sublim cufundat in pasiunea ultimului sarut, intreaga logica concentrata asupra ultimelor cuvinte, presiune pe pieptul lui, sub ultima atingere a palmei tale.
Cuvintele ii sunt infinite in ceea ce te priveste, te vei cufunda candva in amintire, vei cadea in bratele ultimei sale imbratisari, vei cadea pe jos si vei realiza ca el nu e acolo. Da-i lui voie sa iti fie vis, speranta, amintire si in final, minunat prezent. 

Acum poti dormi, ingerul meu! Somn usor.


Damien Rice - 9 crimes

2 comentarii:

  1. Sincer m-am gandit cum e sa fii esenta starii altei persoane, tocmai pt ca o alta persoana era vesnic esenta starii mele ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm, interesant,exact in acelasi context am conceput si eu fraza aceea.


    Bine ai venit pe Hypnotic Senses!

    RăspundețiȘtergere